Klik en luister!
×

Opmerking

Google Geocoding API error: The request was denied.

Afasiecentrum Archipel, Eindhoven

Frederiklaan 189a
5616 NG Eindhoven

Archipel Afasiecentrum is opgezet samen met Revalidatiecentrum Blixembosch. Het Afasiecentrum is in Eindhoven te vinden en werkt voor de regio Zuidoost-Brabant. In activeringsprogramma’s leren onze cliënten beter omgaan met de taalstoornissen na bijvoorbeeld een herseninfarct of hersenbloeding.

Er is gespecialiseerde zorg en kennis op het gebied van afasie. We werken in groepen omdat men het meeste leert van lotgenoten en ervaringsdeskundigen. Dit geldt voor mensen met afasie én voor hun partners. Het Afasiecentrum werkt op basis van de vraag die de cliënt heeft, daardoor varieert het aanbod van groepen en activiteiten.

Bijvoorbeeld: een cliënt wilt weer e-mailen, zo goed mogelijk een gesprek of een discussie voeren, een recept lezen, zelf aan mensen uitleggen wat afasie is, zelf een boodschappenlijstje maken, zelf geld pinnen, boodschappen doen enz.

Het Afasiecentrum is er voor cliënten die thuis wonen en chronische afasie hebben. Cliënten krijgen eerst een intakegesprek met een afasietherapeut. In dit gesprek worden de wensen van de cliënt besproken. Samen met de therapeute wordt dan gekeken of het Afasiecentrum de juiste plaats is om de doelen te bereiken.

Steunpunt voor mantelzorgers en zorgverleners

Ook voor familieleden, vrienden en kennissen worden activiteiten georganiseerd. Dit wordt veelal in samenwerking met de Afasie Vereniging gedaan. Zorgverleners kunnen informatie krijgen of vragen stellen over afasie.

Klik en luister!